Kínai asztrológia

A Ló éve

2014. február 4-én végérvényesen belépünk egy új energetikai minőségbe és hivatalosan is elkezdődik a Jang Fa – Ló éve. Az eddig stagnáló, sekélyes szituációk, helyzetek minden eddiginél jobban sürgetni kezdik a megoldást, melyhez a Ló éve készségesen nyújtja segítő energiáját, extra mennyiségű hajtóerejét, felturbózott szenvedélyességét és kiapadhatatlan inspirációját.
Minden változás és változtatás támogatott 2014-ben, így már az eddigi hónapokat is felhasználhattad arra, hogy előkészítsd mindehhez a terepet. Ha ezt megtetted, most az év második felében Te már startra készen lovagolhatod meg a megjelenő felvillanyozó lehetőségeket. Júniusban a Ló hónapjában, minden eddiginél időszerűbb, hogy a megoldást sürgető, vitás területeken elkezd a változtatásokat.

Hogy életed mely területét érinti a változás, ill. az események végkimenetele, nagyban függ attól, hogy a Te személyes képletedben megtalálható-e a Tűz elem és ha igen, hol? Mielőtt részletesen rátérnénk, mit és hogyan keress a horoszkópodban, a születési dátumod megadása után számold ki az alábbi horoszkóp kalkulátor segítségével, milyen elemek és állatok találhatók a képletedben:

 

Ha ismered a születési óra-percedet is, összesen 8 szimbólumot fogsz találni, 4 elemet  felül és 4 állatot alul. Ezek alkotják a teljes kínai horoszkópodat, és ezekre lesz majd szükség, hogy személyesen tudd követni az előrejelzés hangsúlyosan rád vonatkozó részeit.

A Ló éve mindent megváltoztat

A Ló évének első és legerősebb üzenete a Tűz felfokozott és igen erős jelenléte. Az elemek körforgásában a Tűz az egyetlen olyan elem, ami képes az összes többi elem  átalakítására. Megolvasztja a fémet, elpárologtatja a vízet, elégeti a fát stb, tehát 2014. febr.4-től minden esedékes, régóta halogatott változás, idejétmúlt kapcsolat, stagnáló munkahely, elindulhatott végre az emelkedés útján. Itt az ideje, hogy valami teljesen új születhessen a káoszból. Ha volt / van olyan területe az életednek, melyben igazi és nagy változást szeretnél elérni, most jött el az ideje a cselekvésnek!  Innentől kezdve ugyanis a dolgok szinte maguktól elkezdenek megoldódni és sokkal kevesebb energiabefektetéssel, jóval nagyobb eredményt tudsz majd elérni.

 

Ha eddig nem is volt erőd lépni, júniusban energetikailag minden segíteni fogja  a szükséges lépések megtételét, az Univerzum megadja azt a kezdő löketet, melyet  felhasználva kiléphetsz végre a megszokásokból, újult erővel vághatsz bele most már valóban azokba a dolgokba, melyet örömmel, lelkesedéssel, szenvedéllyel tudsz csinálni.

 

Vége a türelemnek…

Az egész év kulcsszava az akarat a szenvedély és a lelkesedés. Mindegyőnkben felébred az igény, hogy végre jól érezzük magunkat és az energiák maximálisan támogatni is fogják a magunkra erőltetett láncok, a megszokás, és a béklyók ledobását. Lehet, hogy már régóta tolerálsz olyan dolgokat, amit nem is akartál. Nem Te választottad, és valójában csak sodródtál az eseményekkel. Azonban a Ló évében már nem lehet tovább sodródni, erre számíts! Felelősséget kell vállalnod az életedért, és határozottan kiállni végre magadért. Minden ebbe az irányba mutat. Ha az életed bizonyos területei napról napra elviselhetetlenebbé válnak azért történik, hogy ismerd ezt fel és ne tolerálj tovább csak a békesség kedvéért.

Az erős Tűz jelenlétének másik aspektusa az indulatok és a fokozott harci kedv. Az ébredező erő nem engedi többé elnyomni a Téged ért igazságtalanságokat és segíteni fog abban, hogy az eddiginél  sokkal jobban kiállj magadért.

Ha az életed bizonyos területein agresszióval, indulatokkal, vitákkal és folyamatos veszekedésekkel találkozol, biztos ismérve lesz annak, hogy van még olyan terület az életedben, ahol változtatnod kell!

Most nézd meg a személyes horoszkópod, van-e benne tűz elem ?  

A Tűz elem jelenlétét az alábbi 4 szimbólum mutatja a horoszkópban:

Jin Tűz    丁(-)      Jang Tűz    丙 (+)     Ló           Kígyó巳

Ha a horoszkópodban találtál akár egyetlen tűz elemet is…

Ha bármelyik szimbólumot megtaláltad magadnál, azt jelenti, megvan Benned az év fő energiája és a változásokat Te magad fogod kezdeményezni. Ebben az esetben  számodra kifejezetten fontos az alapos tervezés és előkészítés. Készülj fel, hogy a Ló évének rengeteg energiája felerősíti a Benned lévő szenvedélyességet, hirtelenséget. Könnyen beleugorhatsz felelőtlenül olyan helyzetekbe, amit később megbánnál. A változásra szükség van, de tudatosan lassítanod kell majd és jóval megfontoltabban hozd meg a döntéseket annál,  mint ahogyan magadtól tennéd. Járj utána alaposabban a dolgoknak és legyen megfelelő információd mindenről, mielőtt belekezdesz.

Ügyelj arra, kinek mit és hogyan mondasz, mert az indulataid könnyebben elszabadulnak és ezzel pont azokat az embereket bántod meg, akik a legfontosabbak Számodra.

Fokozottan igaz ez akkor, ha a horoszkópodban van még Kutya  戌  és / vagy  Tigris 寅  szimbólum is a tűz elemén kívül.

Ha a horoszkópodban 2, vagy annál több tűz elemet találsz, ill. benne van a Kutya  és/ vagy a Tigris  szimbólum a képletedben, kifejezetten segíteni fog a kiegyensúlyozottság megtartásában, ha beikatatsz rendszeresen 1-2 perces (vagy akár hosszabb) meditációkat a nap folyamán – legalább reggel vagy este.  A légzés puszta megfigyelése harmonizálja a prána csatornákat. A prána csatornákhoz érzelmek kapcsolhatók. Ha egyensúlyban vannak az energiák, egyensúlyba kerülnek az érzelmek is, ezáltal boldogabb és kiegyensúlyozottabb leszel. Ha nem szoktál meditálni, vagy nem tudod hogyan kezdj neki, kérj tanácsot egy jóga stúdióban, vagy végezz el egy meditációs tanfolyamot.

Ha a horoszkópodban nincs tűz elem

Ha egyetlen Tűz elem sincs a horoszkópodban, akkor a kezdő lépés megtételére, a változások elindítására tudatosan kell előkészülnöd. Ebben az esetben kicsit nehezebb  a kezdet, de amint megteszed az első lépést, Neked is épp úgy beindulnak a fogaskerekek, fokozatosan érezheted, hogy egyre könnyebb lesz haladni az árral. A Te esetedben fontos, hogy maradj tudatos és kitartó. Tartsd szem előtt,  az első lépésig kell csak eljutnod, onnantól már minden könnyebb lesz. Ne add fel!

A belső sugallat

Nagyon fontos üzenete az előttünk álló esztendőnek, hogy az év indulásának pillanatában egy ú.n. Tükör konstelláció jött létre, mely egy igen komoly égi feladatot és lehetőséget mutat.

Az intuíció és az alternatív gyógyító képességek érezhetően felerősödnek mindenkiben. Ha eddig nem foglalkoztál gyógyítással, kérlek kezd el figyelni a jeleket. Bármilyen testi-lelki gyógyítási módszer – legyen az Reiki, Jóga, Asztrológia, Pszichoterápia, Kineziológia, akármi, – ami az emberek életét valahogyan szebbé-jobbá tudja tenni, szembejön Veled, ne hagyd figyelmen kívül. Úgy is újra- és újra belefutsz majd, és mivel most már számítasz rá, hamarabb  fel fogod ismerni.

Ahhoz, hogy a Ló évének most következő üzenetét értelmezni tudd, meg kell, hogy álljunk egy pillanatra és fel kell tenned magadnak a következő kérdést Kedves Olvasó. Azután pedig várj egy kicsit… Hagyd, hogy bensődben felderengjen a válasz…

Mi az a lépés, amit minden kétséget kizáróan meg kellene már tenned az egészséged, ill. egy egészségesebb élet érdekében?

…Akármi jutott is eszedbe, ARRA a dologra  most  nagyon figyelj oda! Ugyanis a Ló évében lehetőséget – de határozott felszólítást is kapsz arra, hogy ezt a régóta halogatott dolgot végre megtedd. Ha problémáid lesznek, csak olyan dolgokból adódhatnak, amit kizárólag saját magadnak köszönhetsz! Mindezt, ráadásul úgy, hogy közben tudtad jól, mit kellett volna és mégsem tetted, esetleg pontosan tisztában voltál azzal, mit nem kellett volna tovább csinálni és mégis folytattad. Bármelyikről is van szó, a kulcs:  “tudod jól és ennek ellenére mégis… “

A Ló évében, a felerősödött intuíciót azért kapod, hogy a belső hang által már régóta súgott, de elnyomott üzenetet ne hagyd tovább figyelmen kívül. Amennyiben továbbra is folytatod az önromboló, egészségkárosító, vagy bármilyen értelemben önbüntető viselkedést, komoly egészségi probléma elé nézhetsz, mert a szervezeted valószínűleg nem fogja tudni tovább tolerálni.

A folytatásban…

Mely tevékenységek és milyen szakmák lesznek támogatottak energetikailag 2014-ben, ill. megtudhatod milyen területek számíthatnak átmeneti stagnálásra. Ha tisztában vagy előre az idei tendenciákkal, minek erőltetnél olyan dolgokat, melyekre alkalmatlan lesz a Ló éve…?

  1. a Ló éve 3. rész – a munkahelyi sikerek zálogai

Ha úgy érzed, ez az írás segíthet másnak is, kérlek oszd meg minél több emberrel…

Szeretettel
Nagy Melinda