Kínai asztrológia – a lélek fájdalomcsillapítója

Kedves Olvasó, engedd meg, hogy a saját életemből meséljek el egy példát…

Alapvetően hirtelen és impulzív természetű ember vagyok, sokszor előbb beszélek, mint kellene, amiből persze már számtalan kellemetlenségem adódott… A kínai asztrológiából tudom, hogy éppen ez a meggondolatlanságom az, ami felborítja a képletem egyensúlyát. Ebből következik, hogy ami engem kiegyensúlyoz, az az önfegyelem, a türelem, az elmélkedés, tanulás, meditáció stb. Mindez könnyű, jön magától? Nem, hiszen pont ezek a gyenge pontjaim…

Azonban amikor bizonyos időszakok, évek, hónapok érkeznek (ez látható a kínai asztrológiával) mindezek a dolgok “kívülről” mintegy támogatottá válnak, akkor az ezt méginkább felerősítő környezetben (pl. a hatalmas, mozdulatlanul álló hegységek, vagy az óceán végtelenségének látványa, stb) + ilyen típusú tevékenységek végzése (meditáció, elvonulás, koncentrációs gyakorlatok, jóga) az embert átbillenthetik a másik oldalra, és hajlamossá teszik elveszíteni a kapcsolatot a külvilággal. Ilyenkor túlságosan befordulunk, túlagyaljuk a dolgokat, lehangoltak, rosszkedvűek leszünk…

Idén hosszabb időt töltöttem a Himalájában. Már maga a környezet is az élet értelmének a kutatása felé irányította a figyelmem. Hatalmas hegyek, mozdulatlanság, belső csend, béke…
Egy idő után mégis azt vettem észre, hogy egyre rosszabb a hangulatom és a végén teljesen magamba zárkóztam. Minden olyan értelmetlennek tűnt…
Asztrológusként persze egyből feltettem magamnak a kérdést, amit sokszor hallok a hozzám fordulóktól is: “Rendben, értem mit üzennek a csillagok, tudom, hogy tanulófolyamat és később jobb lesz, de itt és most mit tegyek?”

Így hát elővettem a kínai asztrológiai képletemet…

Láttam, hogy a számomra eredetileg kedvező, a lelki egyensúlyomat segítő elemek jelenleg energetikailag maguktól is adottak. Azonban a környezet hatására + még az öntudatlanul is ilyen típusú célzott tevékenységek végzésével (pl.meditáció, jóga) már erőteljesen túlsúlyba kerültek és az egyensúly felborult. Eredménye pedig az lett, hogy rosszkedvű és lehangolt voltam.

Ismerve a keleti kozmológiában az őselemek (Tűz-Víz-Föld-Fa-Fém) egymáshoz való viszonyát könnyen megállapítható volt, hogy – tegyük fel – ha nálam a Tűz elem jelképezi a túl erős befelé fordulást, akkor a Föld (mely az elemek tana szerint “kifárassza” a Tüzet) lesz a megoldás a túl erőssé vált Tűz megfékezésére.

Rendben, – gondoltam – A Föld számomra az embereket szimbólizálja, a “keveredést”, beszélgetést, önzetlen feléjük fordulást…
Így hát – bár sok kedvem nem volt hozzá, hiszen el voltam foglalva a saját rossz kedvemmel – Karma Jóga gyanánt jelentkeztem a konyhán önkéntes ebédosztónak. (Karma jóga = ellenszolgáltatás nélkül felajánlott önzetlen szolgálat)

Hatalmas vödör ennivalókkal szaladgáltam és 200-300 embernek osztottam aznap ebédet a tűző napon. És nagyon jól esett! Folyt rólam a víz, remegett a kezem a nehéz vödör súlya alatt, de egyre boldogabbnak és jobb kedvűnek éreztem magam. Mire az utolsó porció kiosztása után leültem végül én is enni, a rossz kedvem nyomtalanul elszállt, átadva helyét a maradéktalan lelkesedésnek: “Megint segített az asztrológia, ha odafigyelek ezentúl, soha többet nem uralkodhat el a rosszkedv rajtam…”

Az általam is tanított asztrológiai irányzatok közül, (Asztrológia, Asztrozófia, Kínai Asztrológia) a napi kihívásokra leginkább úgy érzem a Kínai Asztrológia az orvosság.
Ha maradunk a medicina analógiánál akkor így rangsorolnám jelenlegi tapasztalataim alapján az asztrológiai iskolákat:

Asztrológia = Széles Spektrumú Antibiotikum, mely hosszú távon fejti ki hatását
Asztrozófia = Homeopátia és Pszichoterápia egyben
Kínai Asztrológia = Gyorshatású és azonnal ható Fájdalomcsillapító

A fentiekből is látszik, hogy nincs jó vagy rossz irányzat, egyszerűen csak másban erősek, más a megközelítés.

Így például a “hagyományos” asztrológia tudja talán a legtökéletesebb karakterisztikai leírást adni egy személyről.

Az asztrozófia egy elvontabb szintről közelíti meg az embert és az életet. Nem a jellemrajzra összpontosít, nem pszichológiai oldalról közelíti meg a képletet, sokkal inkább a szellemi üzeneteket keresi a létezés mögött. Elemzései mélyértelműek sokszor racionális értelemmel szinte felfoghatatlan mélységeket tárnak fel előttünk, melynek megértéséhez talán egy kicsit megváltozott tudatállapot és nézőpont is szükséges. Fantasztikus lehetőség, de tapasztalatom szerint amikor “nagy a baj” nem biztos, hogy vagyunk abban a mentális állapotban, hogy értelmezni tudjuk az általa mutatott fénylehetőségeket.

Miért? Azért mert amikor délután elbocsájtanak valakit a munkahelyéről és épp szembesül azzal, hogy a következő törlesztő részletet nem fogja tudni már fizetni, vagy egy sokéves kapcsolat után elénk állva párunk azt mondja “vége, már nem szeretlek” – nagyon nehéz elfogadni azt, hogy mindez értünk történt…
Megoldásokat, kapaszkodókat keresünk. Mentális és érzelmi fájdalomcsillapítóra van szükségünk ahhoz, hogy szépen lassan összekanalazva magunkat a padlóról, újra megpróbáljunk felállni és eljuthassunk arra a befogadó szintre, amikor tudunk már majd mit kezdeni a mélyen szántó gondolatokkal is.

Mert hiszen a valódi megoldás tényleg a Csillagbölcsességben rejtőzik, de a mentális szenvedés legmélyebb bugyrait járva nehéz ezekbe kapaszkodni…

Az “itt és most fájdalomcsillapítója” tehát a Kínai Asztrológia, azaz a Sors 4 Oszlopa., mely akár egy napon belül is képes megváltoztatni a hangulatunkat és pozitív hozzáálást ad, melyből pozitív cselekedetek születnek.

Megmutatja, hogy milyen az 5 őselem felépítése és eloszlása bennünk. Mindegyik elemhez kapcsolalható egy-egy életterület, bizonyos tulajdonságok, bizonyos tevékenységek. Ha valamiből már eleve sok van a horoszkópban és ezt “kívülről” tovább erősítjük azzal megegyező cselekvési mintákkal, hasonló környezettel, magától érthetődően még inkább egyensúlytalanságot fog eredményezni. Mit jelent ez a gyakorlatban? Szomorúságot, elégedetlenséget, csalódást, anyagi veszteséget, kapcsolati válságokat.

Ami nekem ott és akkor a Himalájában segített, az a megfelelő tevékenység tudatos megválasztása és gyakorlása volt (esetemben ez egy Föld elemhez tartozó tevékenység, de más horoszkópjában természetesen ez más analógiákat hordoz…) A legmélyebb céltalanságot elégedett boldogsággá transzformálta, és ez ugyan úgy működik a Te életed bármelyik területén is.

És hát mi is lehetne az élet értelme? A boldogság, bármit is jelentsen ez Neked…

Aki nem hiszi, járjon utána… !

Szeretettel
Melinda