Sistergő türelmetlenség – Szeptemberi energiák a Jin Víz Kakas hónapjában

A Kakas hónapja nem kedvez a tartós elköteleződéseknek, semmilyen hosszú távra szóló dologban ne kösd le magad sem pénzügyek, sem a szerelem terén.

A kínai asztrológia rendkívül egyszerű szimbólumokkal dolgozik, így ezt a hónapot egy egyszerű képpel szeretném megmutatni Neked.
Képzelj el egy gyertyalángot, melyre rácseppen egy csepp víz. Mi történik? A gyertya sisteregni kezd, serceg, füstöl, majd a vízcsepp elpárolog, a láng pedig kialszik.

Ebben a hónapban a Ló év rejtett Jin Tűz (gyertyaláng) energiája oppozícióba kerül a Kakas hónap Jin Vízével (esőcsepp), ami azt mutatja, hogy könnyű lesz a józan észt háttérbe szorítva fellángolni, de az ez alatt a tranzit alatt születő dolgoknak esélyesen nagyobb lesz a füstje, mint a lángja.

A következő hetekben érezhetően kiszélesedik majd az érdeklődési körünk. Lehet, hogy olyan új dolgok is bekerülnek látómezőnkbe, ami eddig egyáltalán nem foglalkoztatott. Azonban most még csak a tájékozódás, a “próba” ideje van itt, ami arra jó, hogy elkezdj ismerkedni, milyen is lenne, ha később belevágnál mindabba, ami iránt most csillan fel a szemed.

Az ősz első hónapjában érezhetően a kísérletezgetésre késztető energiák hatnak majd legerősebben, ezért jellemzően sokkal nagyobb hévvel vághatsz az ismeretlenbe. A jelenleg érvényesülő tranzitok hatása ellenben azt is jelzi, hogy a most született tervek, ötletek nem biztos, hogy hosszú távon is lekötik majd figyelmed, emiatt ne feltétlenül tervezz hosszú távra.

A fenti szimbolikus kép jól érzékelteti, hogy a hirtelen ötletek, fellángolt kapcsolatok amilyen könnyen jöttek, olyan könnyen el is illanhatnak. Nem tanácsos most semmilyen új dologba meggondolatlanul hosszú távra elköteleződni, mert a hónap elmúltával esélyes, hogy a nagy hév is tovatűnik.

És most kedves olvasó itt az ideje, hogy belenézz a saját horoszkópodba. Az alábbi egyszerű kalkulátor segítségével számold ki, mely szimbólumok találhatók a Te személyes képletedben. Írd be a születési dátumodat a megfelelő helyre, majd kattints a számítás gombra. Ha ismered a születési órádat is 8 szimbólumot fogsz kapni. Ezek közül most az alsó sorban található 4 állatszimbólumot jegyezd fel.

 

 

 

Szeptemberi fellángolás – tiszavirág szerelmek

A Kakas hónapjában a figyelmünk ismét könnyebben fordul majd a szórakozás, kapcsolatépítés, románcok és a párkapcsolatok felé. Júniushoz hasonlóan ismét megérinthet a társaság igénye, még akkor is, ha augusztusban esetleg szívesebben voltál többet egyedül.

Hangsúlyosan igaz ez akkor, ha a horoszkópodban bárhol megtalálható a Nyúl, a Kakas, a Ló, vagy a Patkány szimbólum. Ha egy kapcsolat megszilárdításán, esetleg komolyabbra fűzésén gondolkozol, fontos, hogy tudd, az energiák még nem értek meg a végleges döntéshez. Ez most az egymással való ismerkedés ideje, amikor is letesztelheted milyen is lenne később komolyabban… A végső voksot azonban még ne most tedd le.

 

A hónap legerősebb hatását a Kakas jegy szülöttei fogják érezni.

Ha a képletedben megtalálható a Kakas szimbólum az alázat fontosságára nagyon felhívnám a fegyelmedet. Ha nem vagy tudatos, túlzott büszkeséged, és hibáid beismerésének képtelensége több ember előtti megszégyenüléshez vezethet. Szeptemberben ne védd az igazad minden áron. Ha valamiben nem vagy biztos, legjobb, ha nyíltan megmondod. Ez a hónap a mély felismerések lehetőségét hozza el, feltéve, ha képes vagy merev ellenállás helyett elfogadni, hogy nem kell mindenben profinak lenned. Ha ezt a megfelelő időben felidézed, hatalmas megkönnyebbülést hoz és nehéz súlyokat tehetsz le végre.

 

 Szeptemberi új kezdetek

Ha új munkahely, vagy vállalkozás elindítása előtt állsz, ebben a hónapban nézz körül alaposan, tájékozódj több helyről is és főleg ne siesd el a dolgokat. Ha túl hirtelen döntesz, lehet, hogy később rájössz, nem is érdekel már annyira…

A hónap másik hatása, hogy az érdeklődési körünk határozottan kiszélesedik. Új dolgok kerülnek majd látóterünkbe és nyitottabbak leszünk minden irányban. Több izgalmas terület is fókuszba kerül, és legszívesebben mindegyikbe belevágnánk azonnal.

Nyugodj meg, ha ilyent érzel ez most teljesen normális. Sőt, ez a hónap kedvez a leginkább, hogy belekóstolhass egy kicsit mindenbe, azért, hogy később, ha eljön ez idő, legyen miből választani.

Ne habozz hát, a kozmikus idő jelenleg a kísérletezést támogatja.

 


Összefoglalva tehát szeptemberben

  • Hosszú távra ne kötelezd el magad,
  • Fontos ügyekben a végleges döntéssel várj, legyen szó költözésről, új munkahelyről, közös projektről valakivel, vagy akár házassági ajánlatról,
  • Ízlelgesd a most nyíló új lehetőségeket,
  • Kakassal a képletedben alázattal hallgass meg másokat, most azoktól tanulhatod a legtöbbet, akiket a leginkább lenéznél.

A Jin Víz Kakas energiája rengeteg új ötlet, és új irány lehetőségét tárja majd eléd, hogy mindenbe kicsit belekóstolva végül a legjobb döntéseket hozhasd.

 

Kívánok Neked felhőtlen boldogságot és csodákban gazdag vidám őszi napokat.
Om Shanti
Melinda